Halušky

20.03.2016 21:06

Halušky

Tento recept vám zabere cca 20 minut a je výborný!

Autor: Veronika Nováková

Těsto na halušky je hotové přibližně během pěti minut.

Ingredience:

300g polohrubé mouky

3 vejce

1 dcl vody

sůl

a aby se vám halušky, poté co je vytáhnete z vody, neslepily, můžete použít lžíci sádla

Postup

Mouku, vejce a vodu smícháme dohromady, čímž vznikne těsto, které nastrouháme na struhadle na halušky do vařící se vody, kterou před tím osolíme. Halušky ve vodě necháme cca 5 minut (v tomto množství to vyjde tak na 4–5 dávek). Potom halušky scedíme a můžeme přidat lžíci sádla, aby se neslepily. K haluškám si můžeme dát brynzu nebo na pánvi osmažené uzené maso a zelí.

Halušky

Pozn. Fotografie jsou pouze ilustrační.

 

Foto: Freeimages.com