Nepečený ovocný dort

03.04.2016 17:05

Nepečený ovocný dort recept

Nepečený ovocný dortík je skvělým dezertem pro každého!

Autor: Kamila Bocková

Tento dortík je snadný, lehký a chutný. Dokonce i ti z vás, kteří nemusí moc sladké, si ho zamilují!

Potřebujeme:

kulatou dortovou formu

1 a ½ balíčků piškotů Opavia

čerstvé nebo kompotované ovoce (např. jahody, kiwi, ananas, broskve…)

Krém:

2 kysané smetany

1 31% smetanu ke šlehání

1 bílý jogurt

2 lžíce cukru krupice

Poleva:

½ litru kompotové šťávy (třeba z broskví nebo jahod)

1 pudink (nejlépe jahodový, ale může být i banánový)

Postup

Nejprve si připravíme krém. Do mísy dáme 2 kysané smetany, bílý jogurt, 1 31% smetanu, kterou jsme si předtím vyšlehali a 2 lžíce cukru. Všechno důkladně zamícháme a dáme na chvíli odležet do lednice.

Mezitím si připravíme kulatou formu na dort, piškoty a ovoce. Na dno formy pak pokládáme piškoty, na ně pak dáme polovinu krému, který rovnoměrně rozetřeme, polovinu ovoce a ještě jednou to všechno zopakujeme.

Nakonec si připravíme polevu. V 250 ml kompotové šťávy rozpustíme pudink a promícháme. Zbývajících 250 ml šťávy dáme do hrnce a těsně před tím, než se začne vařit, přidáme rozpuštěný pudink a neustále mícháme. Poté, co poleva zhoustne, odstavíme ji a po chvíli opatrně nalijeme na dort. Rovnoměrně ji rozetřeme a dáme do lednice ztuhnout alespoň na 12 hodin. Před podáváním můžeme dort ozdobit šlehačkou.

Nepečený ovocný dort

Pozn. Fotografie jsou pouze ilustrační.

 

Foto: Photl.com