Omeleta s opékanými brambůrky

11.10.2015 14:14

Omeleta s opékanými brambůrky

Rychlé, jednoduché a chutné!

Autor: Daniela Svobodová

Co budeme potřebovat:

6 středních brambor uvařených na loupačku

3 vejce

100 ml mléka

olej na smažení

sůl, pepř, uzená paprika podle chuti

čerstvé bylinky

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na centimetrová kolečka a na oleji opečeme na teflonové pánvi z obou strany dorůžova.

Vejce vidličkou krátce rozšleháme spolu s mlékem a solí, můžeme přidat i nasekané bylinky. Směs nalijeme na brambory. Povrch osolíme a posypeme paprikou.  Pečeme pomalu, dokud spodní strana není zlatá a vrchní část zpevní vajíčka.

Pokud chceme omeletu otočit, pomůžeme si mělkým talířem.

Omeleta s opekanými brambůrky

Podáváme se zeleninou, saláty nebo kyselou okurkou. Povrch posypeme čerstvými bylinkami.

 

Zdroj: Daniela.pise.cz

Foto: Daniela Svobodová

Upozornění: Veškeré fotografie, texty i jejich části podléhají autorskému zákonu a jejich další publikování a šíření je bez mého písemného souhlasu zakázáno.