Plněné papriky v krvavé omáčce

18.10.2015 20:41

Plněné papriky v krvavé omáčce

Vynikající oběd pro každého upíra!

Autor: Aneta Gecková

Pro 4 upíry potřebujeme

500g mletého masa

rajský protlak

1 cibuli                                   

sójovou omáčku

4 zelené papriky

1 vejce                                    

mléko

olej

sůl

pepř

sladká paprika

strouhanka

Postup

K mletému masu přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, trochu sójové omáčky a nadrobno nakrájenou cibuli. Vše důkladně smícháme a přidáme strouhanku, až je směs hustá a drží pohromadě. Paprikám odkrojíme stopky a odstraníme zrníčka. Opláchneme je a osušíme. Naplníme je směsí z mletého masa.

Na lehce rozehřátém oleji rychle osmahneme papriky. Přidáme rajský protlak, zalijeme horkou vodou (nebo vývarem) a necháme mírně vařit. Po změknutí vyndáme papriky z omáčky. Do omáčky vlijeme vodu rozkvedlanou se dvěma lžícemi hladké mouky a necháme zhoustnout. Povaříme ještě pět minut. Dolijeme mlékem nebo šlehačkou a podle chuti dosolíme. Pak vrátíme do omáčky papriky a necháme je prohřát.

Plnené papriky v krvavé omáčce

Plněné papriky podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

 

 

Foto: archiv Anety Geckové